HISTÒRIA DEL CLUB

HISTÒRIA DEL CLUB

L’any 2012 es van reunir 2 grups de persones interessades en el futbol sala que separadament havien pensat crear un club de futbol sala per cobrir la gran demanda d’aques esport al poble, despres d’once anys sense club a Torredembarra i les deficiències en equipaments públics per practicar-lo, van decidir unir-se i així va sorgir el Club Futbol Sala Torredembarra.

El 2013 després de repartir-se tasques i de fer molta feina burocràtica, com a qualsevol club li pertoca, van quedar definits repartir els rols al club. Deixem escrits aquí els noms dels fundadors per la memòria: Juanmari Vegas, Aleix Núñez, Jeroni Rañe i Xavi Suárez. A qui se’ls van sumar una llarga llista de d’amics i col.laboradors al llarg dels anys que van pasar a formar part de la junta: Adri Rodriguez, Victor Zarzo, Òscar Molina, Pere Biscamps, Montserrat, Adri Frutos…

La temporada 2013-2014 El Club es va inscriure amb 1 sènior a la competició de 3a Catalana a la Federació Catalana de Futbol. 12 jugadors, 2 entrenadors i 6 membres de junta, alguns d’ells també jugadors van ascendir a 2a Catalana. La 3a va desapareixer per reagrupació territorial.

La temporada 2014-2015 ja va ser un progrés inimaginable pels fundadors, el CFS Torredembarra ja comptava amb 4 categories: Aleví, Juvenil, Sènior B i Sènior A. A més, va començar la relació amb els colegis-ampas, l’Antoni Roig van apuntar-se un total de quasibé 40 nens no federats, que sumats als practicants del club, més els seus respectius entrenadors (6) i membres de junta (7) s’havia arribat a la xifra de pràcticament 100 persones implicades en aquest esport. Aquesta mateixa temporada, cal remarcar que el sènior A va tornar a ascendir a 1a Catalana, i a més va arribar a semifinals de Copa Tarragona, eliminant entre d’altres equips, dos de dues categories més.

La crescuda continua, i el 2015-2016 va seguint el seu curs arribant a unes xifres que semblaven les màximes en quant a nombre, els coles-ampas Molí de vent i Antina s’han sumat a participar en els extra-ecolars de futsal amb 2 i 1 equip respectivament, i l’Antoni Roig va continuar amb 3 equips. Les categories del club es van duplicar pràcticament, quedant totes les categories possibles representades pels torrencs: Aleví, Infantil, Cadet, Juvenil, Sènior B, Sènior A i Femení. A més de 12 membres de junta i 11 entrenadors han elevat la xifra de gent implicada en el futbol sala a 150 persones,  sense comptar tots els pares i col.laboradors.

Aquesta temporada, femení i l’infantil entran a la lliga d’ascens (lliga primavera). I, el sènior A, per la seva banda, aconsegeix un nou ascens, a la màxima divisió catalana, divisió d’honor.

A la temporada 2016-2017 el club arriba a un punt d’estabilitat en categories i practicants que apartir d’aquest any rondarà sempre entre 160-200 persones. Cosa que facilita les previsions. Aquest any és consolida l’equip femení i la junta decideix probar per tercer any de fer un sénior B. El primer equip aconsegueix el seu objectiu que es mantindre la categoría després de 3 anys consecutius ascendint. A final de temporada s’acaba el termini de 4 anys de la junta sobre papers i aprofitant la vinantesa gran part de la junta decideix canviar de romb. Xavi Suárez deixa la presidencia i li passa testimoni a Jeroni Rañe antic coordinador, acompanyat de Sergio Marchal, Diana Godoy i Joan Maria Busquets.

A la Temporada 2017-2018 la junta decideix aplicar el que portava varis anys pensant i no fa sénior B, que no donava cap resultat en aportació de jugadors al primer equip com tampoc en la competició, sumat a l’esforç econòmic que havia de ralitzar el club per mantindre-la, i afegint-li les males notícies de que el juvenil no s’aconseguiria fer i el club no rebria subvenció per part de l’ajuntament per documentació no presentada perduda en el canvi de junta presagiava un any inestable econòmicament parlant. La feina de la junta va fer que finalment no només no fos així. Tant va ser així que el primer equip va fer un pas més de gegant en l’abrumadora escalada de categories per any, aconseguint pujar a tercera nacional com a millor tercer equip de tota Catalunya, en ascens compensat. I, gràcies també, a la condonació del deute que tenia el club amb els jugadors sèniors l’apartat económic va quedar saldat, a falta de retornar una part rebuda per l’ajuntament (50%).

A tot això, s’ha de puntualitzar que inicialment aquells 10 amics només pensaven en fer un equipet federat per tindre un esport que practicar junts. I ara mateix estaven gestionant al voltant de 40.000 euros i 200 persones practicant futbol sala, això vol dir que s’ha de gestionar: roba, fitxes federatives, mútues, espais, entrenadors, material, pressupostos, activitats, etc… també cal tindre en compte que les persones que col.laboren amb l’entitat esportiva sense ànim delucre ho fan cobrant poc o res, i per tant, ho fan en el seu temps lliure de la millor manera que saben i poden.

Cal remarcar tambñe que tot això no hagués estat possible sense la cesió de les instal.lacions municipals per part de l’Ajuntament de Torredembarra, tot donant gràcies també als nostres patrocinadors i col.laboradors, als pares, als ampas, als coles, als socis i amics, als entrenadors i a l’incansable treball de la junta directiva.

Sense vosaltres i sense nosaltres, tot això no seria possible… Gràcies!

Que segueixi per molts anys més el futbol sala a Torredembarra… Fins al final Torre futsal!!!